“Per Tutti i gusti” continues with March dedicated to the region of Campania, Italy

And so this Monday 5th March I’m off to Campania…or at least to delight in the cuisine from Campania with “Per tutti i gusti show cooking!

Hot in the footsteps of the month of February, dedicated to Puglia, the initiative “Per tutti i gusti” (For all tastes) continues with a month dedicated to Italian’s second largest populated region, home to its capital Napoli, Campania. Chefs from some of the regions top restaurants will be invited to particpate in a range of iniatives taking place in Starwood Hotels Milan. As a southern region with one of the richest history’s in Europe and 14 UNESCO sites, the cuisine of Campania is considered just  as historic with Napoli famed for being home to the pizza and granted an STG (Specialita’ Tradizionale Garantita) by the European union but who knows what other delights will discover in Monday’s show cooking class and inaugural dinner.

Campania is also home to some of Italy’s largest crop productions with many fresh produce from tomatoes to aubergines being cultivated in the warm meridian temperatures. “Per tutti i gusti” continues on its journey of exploration and invites guest chefs from Campania to Milan to showcase their cuisine to everybody from industry experts, food bloggers to the general public with guest menus on offer at The Sheraton Milan Malpensa on Monday 5th March, a Campania brunch at the Sheraton Diana  Majestic on 17th-18th March and speci tasting menu at the Westin Palace on Monday 19th March.

For reservations:

Il Canneto, Sheraton Milan Malpensa:
Costo della cena: 55 euro, bevande incluse
Menù degustazione: 45 euro, bevande incluse
Per info e prenotazioni: 02 23351 – ilcannetorestaurant@sheraton.com

Casanova, Westin Palace, Milan:
Costo della cena 60 euro, bevande incluse
Per info e prenotazioni: 02 6336 4001- casanova.restaurant@westin.com

heat>diana, Sheraton Diana Majestic, Milan:
Costo del brunch: 33 euro, bevande incluse
Per info e prenotazioni: 02 2058 1 · heat.diana@sheraton.com

See you there!

Milano, 29 Febbraio 2012

Continua l’iniziativa “Per tutti i gusti” : gli Hotel Starwood di Milano, insieme a Carlo Vischi, coordinatore del progetto e direttore della collana Trenta Gourmet di Trenta Editore, propongono un percorso gastronomico che si svilupperà per tutto il 2012 creando un viaggio culinario attraverso le eccellenze gastronomiche delle regioni italiane. Le ricette tradizionali verranno reinterpretate a regola d’arte da Chef emergenti e stellati durante cene e brunch aperte al pubblico.

Il mese di Marzo sarà dedicato alla regione Campania con l’aiuto di grandi Chef e produttori locali che faranno rivivere le atmosfere della loro terra d’origine.

 

Lunedì 5 Marzo presso il ristorante Il Canneto (Sheraton Milan Malpensa Airport Hotel & Conference Centre)

 

Enrico Fiorentini, Chef executive, intratterrà insieme agli Chef ospiti alcuni dei più importanti food bloggers ed esperti del settore con degli show cooking in cui le specialità campane saranno protagoniste assolute.

Le creazioni degli Chef verranno presentate la sera stessa durante una cena aperta al pubblico (55 euro, bevande incluse) e successivamente verranno proposte in un menu degustazione che affiancherà il menu à la carte tradizionale del ristorante Il Canneto, per tutto il mese di Marzo. (45 euro, bevande incluse)

Gli Chef ospiti saranno:

  • Luigi Tramontano, ristorante Il Flauto di Pan dell’Hotel Villa Cimbrone, Ravello (SA)
  • Mirko Balzano di Villa Assunta di Mirabella Eclano (AV)
  • Pasquale Palamaro, ristorante Indaco dell’Hotel Regina Isabella, Ischia (NA)
  • Pasquale Torrete di Al Convento di Cetara (SA)
  • Raffaele Vitale di Casa del Nonno 13 di Sant’Eustachio di Mercato San Severino (SA)
  • Vitantonio Lombardo di Locanda Severino di Caggiano (SA)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: